Oczko wodne na balkonie
Moderator: wika001
Oczko wodne na balkonie
Witam, na moim balkonie chciałabym założyć małe oczko wodne ale w ogóle nie mam pomysłu jak się za to zabrać, czy ktoś robił coś podobnego?
Re: Oczko wodne na balkonie
Oczywiście, że się da 
Najpierw musisz się zastanowić jak duży chciałabyś postawić na balkonie pojemnik.
Pojemniki do oczka wodnego praktycznie możesz zagospodarować ze wszystkiego od wiadra po profesjonalne oczka do nabycia w ogrodniczym. I właśnie w zależności jaką pojemność wybierzesz od tego zależy jakie roślinki będziesz mogła sobie tam umieścić, bo każda praktycznie ma inne warunki bytowania.
Do małych pojemników w sam raz nada się mała strzałka np: Benni, można też lilie które ładnie kwitną, ale pojemnik musi być głęboki na tyle, że po wyłożeniu podłoża odległość od dna do lustra wody musi wynosić przynajmniej 20 cm.
Powodzenia życzę z oczkiem wodny

Najpierw musisz się zastanowić jak duży chciałabyś postawić na balkonie pojemnik.
Pojemniki do oczka wodnego praktycznie możesz zagospodarować ze wszystkiego od wiadra po profesjonalne oczka do nabycia w ogrodniczym. I właśnie w zależności jaką pojemność wybierzesz od tego zależy jakie roślinki będziesz mogła sobie tam umieścić, bo każda praktycznie ma inne warunki bytowania.
Do małych pojemników w sam raz nada się mała strzałka np: Benni, można też lilie które ładnie kwitną, ale pojemnik musi być głęboki na tyle, że po wyłożeniu podłoża odległość od dna do lustra wody musi wynosić przynajmniej 20 cm.
Powodzenia życzę z oczkiem wodny

-
- Początkujący
- Kontakt:
To czy oczko wodne wygląda ładnie czy brzydko zależy od wykonania - ładna aranżacja i dobry pomysł to podstawa. Gdyby jeszcze mini fontannę z niewielką pompą zastosować to byłoby pięknie.
Nie no spoko opcja, ja w najbliższym czasie będę zamawiał folię PCV w atrakcyjnej cenie do swojego oczka wodnego więc proponuję Tobie również skorzystać z oferty firmy http://www.uszczelnianie.com.pl i zakupić troszkę, dla siebie . A na poważnie to nie słyszałem o tym, żeby ktoś oczko wodne robił na balkonie, więc jakieś szczegóły skąd ten pomysł? 

Ostatnio zmieniony 16 paź 2013, 0:03 przez MarekSam, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Początkujący
dokładnie jest wiele fajnych pomysłów !
-
- Początkujący
fajne pomysły macie! dzięki ludziska[url]http://www.forumogrodowe.pl/vt/28109/0/wkopany-basen#148086[/url]
Właśnie że pięknie to wygląda! Gdzieś widziałam zdjęcia - zbiornik z wodą i na środku lilia wodna, a wszystko nieduże, bo na balkonie
Fajny pomysł, moja sąsiadka ma taki i wyglada naprawdę ładnie.
-
- Początkujący
Mini oczko wodne na balkonie to super sprawa, i całkiem prosta, wystarczy mieć pojemnik na wodę, trochę żwiru, kamieni i roślinki. Miejsce powinno być dość słoneczne, a zimą rośliny należy przenieść do pomieszczenia.

Kurcze, nigdy nie słyszałam o oczku wodnym na balkonie, ale w sumie to bardzo ciekawy pomysł:-)
Ja również pierwszy raz o czymś takim słyszę. Ale jestem tym pomysłem zachwycona! Może ściągnę :p
Życie to igraszka bogów i próżno szukać sprawiedliwości.
Oczko wodne na balkonie? Jak to jest możliwe?
takie oczko wodne w czymś w stylu doniczki moim zdaniem średnio wygląda. Lepiej postawić jakieś kwiaty. Widziałem coś takiego u kogoś i to nie robi już takiego efektu.