Styl i nastrój w ogrodzie
Moderator: wika001
-
- Początkujący
Re: Styl i nastrój w ogrodzie
Myślę, że najlepiej by było, gdybyś zleciła to jakiejś dobrej firmie zajmującej się projektowaniem krajobrazu. Osobiście mogę Ci polecić Nefelit, jak już gdzieś tu pisałam w którymś wątku
Mi zrobili cudowny ogród i teraz naprawdę robi wrażenie. Mają nietuzinkowe pomysły i rozwiązania.

Według mnie nastrój w ogrodzie moze wprowadzić fajny kominek. Mnie bardzo podobają sie takie http://www.kupujetu.pl/3-arysto , tak w letnie wieczory spędzić chwile pzy takim kominku to coś wspaniałego
czy myślicie, że takie parasole tarasowe są stylowe? nadają się do przydomowych ogrodów? Jakie macie zdanie na ten temat>
też jakiś czas temu szukałam speca od projektowania ogrodów i znajomi polecili mi firmę z spod łodzi - aleksandrów łódzki. Justi Garden to bardzo kompetentni ludzie, mają niezwykle trafne pomysły i dzięki nim mój ogród zdecydowanie zyskał. Jeśli ktoś chciałby uzyskać wiecej info niech pisze, chętnie odpowiem, wiem ze ciezko jest znalezc kogos zajmujacego sie projektowanie ogrodow z sercem i sensem
Witaj,
jeżeli interesują Cię ogrody w stylu japońskim jesteśmy firmą, która posiada szeroki wybór roślin z Japonii. W swojej szkółce posiadamy wspaniałe japońskie rośliny, drzewa i krzewy. Mamy także piękne drzewka bonsai. Mamy również szerokie doświadczenie w projektowaniu ogrodów japońskich, które zdobyliśmy m.in. na szkoleniach organizowanych w Japoni.
Działamy na terenie Rzeszowa i okolic, ale również na specjalne życzenie Klienta w innych miastach Polski.
Zachęcamy do kontaktu!
http://gardenone.pl/
jeżeli interesują Cię ogrody w stylu japońskim jesteśmy firmą, która posiada szeroki wybór roślin z Japonii. W swojej szkółce posiadamy wspaniałe japońskie rośliny, drzewa i krzewy. Mamy także piękne drzewka bonsai. Mamy również szerokie doświadczenie w projektowaniu ogrodów japońskich, które zdobyliśmy m.in. na szkoleniach organizowanych w Japoni.
Działamy na terenie Rzeszowa i okolic, ale również na specjalne życzenie Klienta w innych miastach Polski.
Zachęcamy do kontaktu!
http://gardenone.pl/
A co sądzicie o biokominku w ogrodzie? Przesadza?
Wbrew pozorom nie jest łatwo samemu stworzyć prawdziwy klimat w ogrodzie, radziłabym zlecić projekt specjaliście, który dobierze rośliny, architekturę, zaplanuje wszystkie szczegóły tak, że efekt będzie taki, jaki chcesz. Mogę polecić firmę Ogrody Drama ze Śląska, oni specjalizują się w projektach i w wykonaniu, mają dość niskie ceny, sama robiłam tam parę lat temu swój ogród.
-
- Zainteresowany
Samodzielne projektowanie,aranżacja ogrodu nie należy do łatwego zadania,więc ja także polecam aby zajęli się tym profesjonaliści z pasją oraz doświadczeniem,właśnie to nasza specjalizacja i chętnie pomożemy:)
Piękny ogród.
Mnie się marzy w ogrodzie basen ale taki drewniany . Zobaczcie sobie w galerii tu w Abatec http://www.abatec.pl/. Taki w tarasie. DLa mnie byłby to piękny ogród. w około tuje, miejsce na grilla i altana na spotkania z przyjaciółmi. Więcej mi nie trzeba. ,może skalniaczki w około i jakieś nieduże , pachnące kwiatuszki
-
- Zainteresowany
Zatem co stoi na przeszkodzie? Jesteśmy gotowi pomóc w realizacji takiego projektu ogrodu,na naszej stronie znajdziecie przykładową galerię i projekty,zapraszamy i służymy pomocą 

Piękny ogród.
Jeśli masz jakąś ambitną wizję, to zobacz projektowanie zieleni poznań, u mnie robili ogród, co prawda nie japoński, ale jestem zadowolony 

-
- Zainteresowany
Akurat stworzyć ogród japoński to dopiero sztuka,która wymaga odpowiedniej wiedzy oraz kreatywności. Zaglądaliście może na naszą stronę? Jeżeli nie to najwyższy czas nadrobić zaległości:)
Piękny ogród.
Świetny nastrój w ogrodzie robią lampy solarne. A żeby zaprojektować ogród japoński zatrudniłabym specjalistów. Projektowanie ogrodów to nie taka prosta sprawa
faktycznie wcale nie jest tak łatwo stworzyć ogród który ma jakąś spójną wizję no nie wiem jak to nazwać artystyczną
ja sama nasadziłam roślinek które mi się podobały na początku ale wizualnie to nie powalało, dopiero w w-moim-ogrodzie mnie pokierowali we właściwym kierunku i uczynili z ogrodu prawdziwe letnie królestwo

-
- Zainteresowany
Rośliny,kwiaty i drzewka to jedna rzecz,natomiast trzeba je tez umiejętnie rozstawić w ogrodzie,łącząc z pozostałymi dekoracjami tak aby wszystko miało ręce i nogi. W dalszym ciągu służymy swoją radą i pomocą na forum podczas projektowania,aranżacji ogrodu:)
Piękny ogród.