traktorek do trawnika
Moderator: wika001
-
zagorski-tomasz
- Aktywny

Re: traktorek do trawnika
Traktorki to jak zwykle niezłe wyzwanie,jaki wybrać?,który jest dobry,o traktorkach dużo powie nam jego waga,im cięższy tym masywniejszy i lepiej zrobiony,ale większość na naszym rynku to nic ciekawego,te poniżej 10 tyś to zabawki a powyżej 10tyś to chyba tylko 3-4 Firmy warto kupić
Ja kupiłem ten traktorek: http://www.sklepalko.pl/trawniki-koszen ... mfort.html i muszę powiedzieć, że jestem z niego bardzo zadowolony.
ja posiadam traktorek Villa 12 z agregatem 85 Combi oferujący nie tylko koszenie trawy, ale także zamiatanie ulic, zbieranie liści czy nawet odśnieżanie.
Traktorek do koszenia to ciekawa opcja,ale tylko i wyłącznie pod warunkiem,że trawnik mamy naprawdę ogromny bo do tych mniejszych powierzchni nie bardzo widzę sens aby w ogóle go kupować, wówczas wystarczy zwykła kosiarka spalinowa.
-
zagorski-tomasz
- Aktywny

To oczywiste że do małej działeczki nikt nie kupi traktorka ale nawet ci co mają dużo do koszenia kupują sprzęty w które pompują pieniądze na naprawy bo tak na prawdę kupili szrot
-
jamichelson
- Początkujący

- Kontakt:
do dużej działki, na terenach rekreacyjnych lub do firmy ogrodniczej najlepiej zakupić mocniejszy, sprawdzony sprzęt. doskonałą opinię mają traktorki sabo, które na pewno posłużą długie lata: http://www.ibopl.pl/shop-kosiarko-traktorki/1/148/.
Traktorki są dobre dla kogoś kto posiada bardzo dużą działkę.
Ja raczej polecałbym Tobie kosiarkę z napędem Faworyt GYK51BS750N4W1-V. Wielofunkcyjna, w zależności co wolisz wyrzut boczny lub kosz. U mnie śmiga bardzo dobrze
Ja raczej polecałbym Tobie kosiarkę z napędem Faworyt GYK51BS750N4W1-V. Wielofunkcyjna, w zależności co wolisz wyrzut boczny lub kosz. U mnie śmiga bardzo dobrze
po pierwsze duza dzialka, a po 2 bez zbyt wielu sadzen ...
==============
Najlepszy sklep z dywanami
==============
Najlepszy sklep z dywanami
-
zagorski-tomasz
- Aktywny

To jednak traktorej byłby najlepszy ale niestety trosze kosztuje,ja mogę ci polecić jakiś model Firmy Snapper,AL-KO lub Simplicity i jeszcze Ariens
A może takie coś? Trochę wysoka cena, ale Stiga ma porządne sprzęty ogrodowe, model Estate 3084 H z centralnym agregatem tnącym.

Fajne traktorki kosiarki można znaleźć na sprzedajemy.pl. Używane rzeczy, ale w dobrym stanie. Myślę, że nie ma sensu wydawać za dużo:)
Fajne traktorki kosiarki można znaleźć na sprzedajemy.pl. Używane rzeczy, ale w dobrym stanie. Myślę, że nie ma sensu wydawać za dużo:)
Może tak generalnie podaj budżet jaki posiadasz na ten cel i wtedy doradzimy konkretny model,tak powiedzmy w granicach 4-6 tyś można wybrać coś ciekawego,pod warunkiem że masz większą powierzchnię trawnika do koszenia,wtedy traktorek faktycznie się opłaca z racji wygody.
Moim zdaniem nie warto chyba, że trawnik jest na prawdę duży.