Ogrodzenie z kostki granitowej
Moderator: wika001
Ogrodzenie z kostki granitowej
Witam !
Szukam informacji na temat wykonania ogrodzenia z kostki granitowej. Jak to się robi (może jakieś zdjęcia, filmy) krok po kroku. Z góry dziękuje za pomoc !
Szukam informacji na temat wykonania ogrodzenia z kostki granitowej. Jak to się robi (może jakieś zdjęcia, filmy) krok po kroku. Z góry dziękuje za pomoc !
Re: Ogrodzenie z kostki granitowej
A co planujesz sam zbudować? Dlaczego akurat chcesz kostkę granitową? Są "fajniejsze" rozwiązania 
Ale odgrzałeś kotleta !
A jakie to są te fajniejsze rozwiązania ?
-
marekzzabek
- Zainteresowany

Akurat wybór jest niezły co do materiału, ale samemu może być ciężko. Nie lepiej oddać to w ręce fachowca i mieć spokój i pewność ?
-
marekzzabek
- Zainteresowany

Akurat wybór jest niezły co do materiału, ale samemu może być ciężko. Nie lepiej oddać to w ręce fachowca i mieć spokój i pewność ?
A np. gabiony, można sobie wybrać taki jak nam sie podobachrobry pisze:Ale odgrzałeś kotleta !
Tu przykład: http://sosnowiec.all.biz/gabiony-g168030
ja wole tego typu ogrodzenia http://pozbruk.pl/slupki_i_zadaszenia,66,121.html tzn nie pełne z kostki, ale słupki betonowe a przesła np metalowe:)
Gabiony ? Daj spokój !
-
marekzzabek
- Zainteresowany

też mi się to raczej kojarzy z materiałem stosowanym w przemyśle, np przy autostradach. propozycja przem_o86 za to już mi się podoba
no ładne to ogrodzenie ładne, szkoda że u siebie mam juz zrobione, tak to bym wybrał w tym stylu 
-
marekzzabek
- Zainteresowany

a czym towypełniałeś? stal? drewno?
kilkanascie kilometrow ode mnie widzialem podobne ogrodzenie i szczerze mowiac niewygladalo zbyt dobrze ale to juz pewnie kwestia gustu 
Pewnie robi się podobnie jak ogrodzenie z betonu, takich jak na fotce poniżej. Tylko spodziewam się większych trudności, granit jest trudniejszy w obróbce (twardość) niż beton. Kto bogatemu zabroni.
Spodziewam się jednak, że można zdecydować się na nieodbiegające jakością i jednocześnie tańsze rozwiązania. 

Fot. Bruk Bet

Fot. Bruk Bet
Chodzi Ci o całe ogrodzenie, czy tylko elementy ogrodzenia jak słupki. Bo mi osobiście podoba się jak są połączone dekoracje stalowe z granitem. Czasami na trasie widuję bardzo ciekawie połączone te dwa światy
robi to na mnie wrażenie.
-
benedyktxx
- Zainteresowany

Takie połączenia bywają bardzo ciekawe i interesujące.
Zawsze też można spróbować dodać takie kule na słupki, albo inne gadżety. Zależy co się komu podoba.
Zawsze też można spróbować dodać takie kule na słupki, albo inne gadżety. Zależy co się komu podoba.