Jakie są Wasze ulubione kwiaty?
Moderator: wika001
Re: Jakie są Wasze ulubione kwiaty?
Ja uwielbiam białe róże, w sumie to wszystkie róże darzę szczególną sympatią. Zawsze od chłopaka dostaję białe
to słodkie, że wie jakie ma znaczenie ten kolor. Jakby ktoś nie wiedział może się dowiedzieć tutaj: http://www.twojakwiaciarnia.eu/znaczenie-kolorow-roz-przekonaj-sie-co-mowia-kwiaty/

Białe róże są piękne! Ja na wiosnę uwielbiam kolorowe tulipany 

-
- Początkujący
Moja żona uwielbia szafirki, szkoda że tak krótko kwitną.
Róże, tulipany, krokusy i żonkile to moi ogrodowi faworyci. W domu królują storczyki 

Pelargonie, konwalie i bratki 

ja uwielbiam storczyki mam ich bardzo dużo są piękne
-
- Aktywny
Szczerze mówiąc to nie mam jednego,ulubionego kwiatu. zawsze najlepsze wrażenia robiła na mnie róża z racji swojego piękna i zarazem ostrych kolców:)
-
- Początkujący
- Kontakt:
Lawenda, lawenda, lawenda <3
Lawenda wąskolistna jest niesamowicie wdzięczną krzewinką. Kwitnie długi intensywnie, ma piękne pastelowe kolory a do tego intensywnie pachnie dzięki olejkom eterycznym. Wbrew pozorom nie jest aż tak wymagająca jak wielu osobom się wydaje. Sprawdziliśmy to w naszych realizacjach. Ładnie rośnie zarówno na stanowiskach słonecznych jak i pół cienistych. Jej pielęgnacja nie jest skomplikowana bo opiera się na dwukrotnym cięciu w ciągu roku a ścięte kwiatostany mają dużo zastosowań w domu, kuchni i dekoracji. Jak dla nas roślina idealna
Lawenda wąskolistna jest niesamowicie wdzięczną krzewinką. Kwitnie długi intensywnie, ma piękne pastelowe kolory a do tego intensywnie pachnie dzięki olejkom eterycznym. Wbrew pozorom nie jest aż tak wymagająca jak wielu osobom się wydaje. Sprawdziliśmy to w naszych realizacjach. Ładnie rośnie zarówno na stanowiskach słonecznych jak i pół cienistych. Jej pielęgnacja nie jest skomplikowana bo opiera się na dwukrotnym cięciu w ciągu roku a ścięte kwiatostany mają dużo zastosowań w domu, kuchni i dekoracji. Jak dla nas roślina idealna

-
- Początkujący
- Kontakt:
Storczyki, żonkile i maki!
- Bartlomiej0
- Początkujący
Storczyki - świetnie się prezentują. Oraz Orchidee.
Chroń język swój przed złymi słowami.
Zdecydowanie konwalie, tylko żałuję, że są wyłącznie raz w roku.
hiacynty, konwalie i oczywiście storczyki
-
- Początkujący
Ja w ogrodzie kocham gladiole, są wspaniale np. takie jak tu: http://www.domisad.pl/cebulki-kwiatowe/ ... usley.html
Zaś dostawać lubię frezje i herbaciane róże 

Ja znalazłem taką http://www.kaluzinscy.pl/pl/odmiana/66, ... pberry-fun
Magnolia loebneri 'Raspberry Fun'
bardzo ladna i nie taka droga ze szkółki Polskie Korzenie Państwa Kałuzińskich woj, łódzkie
Magnolia loebneri 'Raspberry Fun'
bardzo ladna i nie taka droga ze szkółki Polskie Korzenie Państwa Kałuzińskich woj, łódzkie
-
- Początkujący
- Kontakt:
lilie są piękne uwielbiam je