Pomysł na ogród
Moderator: wika001
Pomysł na ogród
Szukam ostatnio jakiejś firmy, która zaprojektowała by mi ogród obok domu. chciałbym w miarę tanio i ładnie. ogólnie rzecz biorąc jestem wymagającym człowiekiem więc firma musi być na poziomie
myślałęm m.in. o Porosa.pl. macie może jakieś doswiadczenia z nimi ?

Re: Pomysł na ogród
Uważam, że warto spróbować - może specjalista doradzi rzeczywiście coś fajnego:)
A nie fajniej i ambitniej zrobić to samemu? Dużo większa radość. Jest mnóstwo bezproblemowych roślin ogrodowych, trochę skał, troche wiedzy na temat aranżacji i masz ogród jak marzenie.
Ja mam pomysł na ogród, ale nie mam czasu tego pomysłu mojego zrealizować. Pracuję w hipermarkecie 10 godzin dziennie, gdzie robię znakowanie laserowe. W weekendy też jakoś się nie składa, może jak będzie wiosna i dni będą dłuższe, to się za to wezmę
Ja też bym wynajęła firmę projektująca jeśli byłoby mnie stać.
-
- Początkujący
ja jestem zdania, że jak sama nie umiem czegoś zrobić to się po prostu za to nie biorę. to samo dotyczy też zagospodarowania terenów zielonych przy domu. ogrody i ich projektowanie lepiej zlecić fachowcom - http://www.ogrod-dom.pl a człowiek na pewno dobrze na tym wyjdzie.
Też mi się wydaje, że fajniej jest samemu zrobić coś z niczego wtedy satysfakcja jest bardzo duża. W Internecie można znaleźć dużo ciekawych projektów.
-
- Zainteresowany
Dokładnie. Ale tak, jak pisałem w poprzednim wątku, trzeba poczytać trochę, bo łatwo można wydać sporo kasy, np. na rośliny, a potem nie mieć efektu, bo się nie wie, jak pielęgnować.
Mnie zawsze interesowała obróbka plastyczna blach i takie właśnie nowoczesne meble z metalu widziałabym do swojego ogrodu.
Masz dwa wyjść, albo samemu działać powoli - najlepiej rozpisać sobie pracę na wolny czas i etapami robić, coś też poczytać samemu. Albo zlecić firmie, moim zdanie lepiej samemu, bo i doświadczenie się złapie i satysfakcja będzie.. a według dobrego planu idzie wszystko zrobić. Blaszane meble świetne do gresów lub granitu.
Ja lubię robić takie rzeczy samemu, ponieważ bardzo mnie odprężają:)
-
- Początkujący
- Kontakt:
Też wolę sam aranżować ogród i nie prosić o to nikogo 

-
- Początkujący
My z mężem zrobiliśmy wszystko sami w weekendy, bo też pracujemy! Jesteśmy dumni i bardzo zadowoleni, bo wyszła naprawdę ekstra. Już nie możemy się doczekać, aż nasze roślinki podrosną - nie tylko na skalniaku, ale w całym ogrodzie. Korzystaliśmy z internetowych inspiracji i tego, co nam przyszło do głowy.
Dla mnie praca w ogrodzie est odpoczynkiem od pracy w biurze