Moderator: wika001
no nie wiem. Andrewex daje w końcu na swoje płoty 5 lat gwarancji, więc taki płot z pewnością wytrzyma o wiele dłużej niż to gwarantowane 5 lat.Witam.
Mnie osobiście bardzo podoba się ogrodzenie drewniane ale konserwacja takiego ogrodzenia to duży minus takiego rozwiązania. Systematyczna konserwacja jest czasochłonna i droga bo dobre środki są drogie a ogrodzenie to duża powierzchnia i trzeba użyć dużo preparatu. Spotkałem się z "podróbką" ogrodzenia drewnianego i było one zrobione z tworzywa PCV. nawet miało odtworzoną strukturę słojów drewna i z dopiero z bliska można było się zorientować że to nie jest drewno.
Ta podróbka to kompozyt drewno polimer. Polecam z całego serca. Dla wielbicieli drewna i leniuchów jak znalazł. Przy wyglądzie drewna zachowuje właściwości tworzywa sztucznego. Dzięki czemu nie trzeba go impregnować, stosować intensywnych zabiegów konserwacyjnych i pielęgnacyjnych. Wystarczy woda w połączeniu ze zwykłymi, domowymi środkami czyszczącymi.Witam.
Mnie osobiście bardzo podoba się ogrodzenie drewniane ale konserwacja takiego ogrodzenia to duży minus takiego rozwiązania. Systematyczna konserwacja jest czasochłonna i droga bo dobre środki są drogie a ogrodzenie to duża powierzchnia i trzeba użyć dużo preparatu. Spotkałem się z "podróbką" ogrodzenia drewnianego i było one zrobione z tworzywa PCV. nawet miało odtworzoną strukturę słojów drewna i z dopiero z bliska można było się zorientować że to nie jest drewno.
[/url]http://ogrodzenia.like.pl/
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 15 gości