Ja mam tylko aloes. Rozglądam się za czymś nowym, chciałabym aby w łazience było zielono
Kwiaty do łazienki
Moderator: wika001
-
anetkawarszawa
- Początkujący

Kwiaty do łazienki
Tak jak w temacie. Piszcie jakie macie w swoich łazienkach kwiatki, lub jakie polecacie ?
Ja mam tylko aloes. Rozglądam się za czymś nowym, chciałabym aby w łazience było zielono
Re: Kwiaty do łazienki
a mi dobrze storczyk rośnie - nie tylko zielono, ale kolorowo
łazienka z oknem oczywiście
-
anetkawarszawa
- Początkujący

Storczyki też miałam ale w sypialni, bardzo lubie te kwiatki, mającos w sobie ciekawego mozna powiedziec ze kazdy jest inny
ale nie lubie tego ich "opadania" po kilku miesiacach kwiatki opadaja
a potem musze czekac kilka miesiecy az odrosna:( czy u ciebie jest tak samo?
Również polecam orchideę 
Ja w łazience mam sztuczne storczyki, a kupiłam je kiedyś tutaj: http://www.sklep.hydroponika.pl/Rosliny ... storczyki/ Wybór jest ogromny, zarówno jeśli chodzi o ilość kwiatków, jak i ich wielkość. Nie trzeba ich podlewać, a wyglądają bardzo naturalnie. Są po prostu piękne 
BOB-BUDOWNICZY
sztuczne kwiaty może i wyglądają naturalnie, ale SĄ SZTUCZNE
-
PiotrNiski
- Początkujący

Jeśli mamy łazienke z oknem to można w niej spokojnie umieścić draceny, fikusy, krotony, storyczki i bromelie. Natomiast do ciemnych łazienek lepsza będzie sansewieria, zamiokulkas, czy zielistka. Z tym, że czasami specjalne nawozy dla roślin rosnących w ciemnych warunkach albo specjalne lampy dostępne w sklepach ogrodniczych moga okazać się konieczna pomocą w ich uprawie.
a ja kiedyś słyszałem że niby zamia (zamiokulkas) lubi ciemności i temu jest ich tak pełno w bankach i innych firmach gdzie daleko do okien jest ale muszę stwierdzić że łazienka od północnej strony i zamia nie dała rady
bo ziarenko było pierwsze a dopiero później jajko i kura:)
-
ErnestNowaczek
- Początkujący

- Kontakt:
Ja mam w łazience fikusa i storczyka - w takich warunkach nie wymagają specjalnej opieki a odpowiednio nawożone pięknie, obficie i przede wszystkim długo kwitną. 
w zupełności się z Tobą zgadzam:)
Storczyki w łazience powinny się dobrze sprawdzić ze względu na wilgotność i temperaturę.
Już pewien czas w łazience mam skrzydłokwiat i tez wszytsko z nim jest ok.
storczyki - kwiat, który wszędzie pasuje i chyba do każdego wystroju. Jednak trzeba o niego dbać
Ja też lubię storczyki, można powiedzieć, że wyglądają one elegancko i pasują praktycznie wszędzie.
-
ogrod_krystiana
- Początkujący

Nie jestem zwolennikiem kwiatów w łazience. Według mnie pasują tam jak pięść do nosa