Czy grillowanie to zajęcie tylko dla panów?
Moderator: wika001
Czy grillowanie to zajęcie tylko dla panów?
Wkurzyłam się ostatnio na swojego faceta, bo stwierdził, że kobiety nie nadają sie do grillowania. Powiedział, że to jest męskie zajęcie. A przecież kobieta też potrafi rozpalić grilla. A Wy co o tym myslicie?
Re: Czy grillowanie to zajęcie tylko dla panów?
Ja też bym się wkurzył będąc tak traktowanym. Widać, że facet Ciebie nie docenia. U mnie była byś szefową grilla. 

ja mam podobnie...nabijaja sie,wspołczuja mi takiego faceta,ktory karze stac mi przy grillu 

To mi sie zaczyna podobać.. przecież to nic trudnego rozpali grilla. wiele zajęc męskich muszę wykonywać i daje radę.
Nie zgadzam się z tym stwierdzeniem. Mimo, że sam sobie bardzo dobrze radze przy grillu, to cały czas sądzę, że moja mama jest lepsza ode mnie (robi lepsze marynaty
), a siostra prawie tak samo dobra
. Wszystko jest kwestią praktyki moje drogie Panie
.

Wspaniale, że masz taką opinie o kobietach. To prawda, że można wszystkiego się nauczyć, jeśli tylko się chce. A rozpalanie grilla to przecież nic trudnego. Dużo, też zależy od podpałek.
Wspaniale, że masz taką opinie o kobietach. To prawda, że można wszystkiego się nauczyć, jeśli tylko się chce. A rozpalanie grilla to przecież nic trudnego. Dużo, też zależy od podpałek.
Osobiście zawsze używam podpałek łamanych, podpałki w płynie mi nie podchodzą no i ten nieprzyjemny zapach...
Ja również nie używa podpałek w płynie. A możesz mi powiedzieć jakiej podpałki używasz?
Prawie zawsze z białej podpałki parafinowej w kostkach. Są jeszcze podpałki ekologiczne w kostkach (jakby z ususzonego materiału), ale nie przepadam za nimi. Co prawda podpałka parafinowa też troszeczkę śmierdzi, ale szybko się zapach wypala, plus łatwo zajmuje się ogniem i cholernie ciężko ją zgasić. Wygląda tak:
//www.antoria.biz/fotki/image/Tabliczka%20bia%C5%82a%2032%20lub%2040%20kostek.jpg
//www.antoria.biz/fotki/image/Tabliczka%20bia%C5%82a%2032%20lub%2040%20kostek.jpg
A moja podpałka wygląda tak...
//a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/394290_233608730050763_169253779819592_541581_1445356840_n.jpg
Jestem ciekawa, czy ktoś z Was używa tej podpałki?
//a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/394290_233608730050763_169253779819592_541581_1445356840_n.jpg
Jestem ciekawa, czy ktoś z Was używa tej podpałki?
Grill tak samo dobry dla obojga płci, więc jak dla mnie nie ma problemu. Ważne są chęci 

Ale wiekszość mężzyzn uwaza, ze to jest zajecie dla nich a nie dla kobiet. A moim zdaniem kobiety potrafią więcej zrobić niż nie jeden mężczyzna. Czy zgadzacie się z tym ze mną? :)Jędras pisze:Grill tak samo dobry dla obojga płci, więc jak dla mnie nie ma problemu. Ważne są chęci :)
Czy kobiety potrafią więcej zrobić? Kwestia indywidualna, każdy ma jakieś predyspozycje do wykonywania określonych czynności niezależnie od płci. Grill być może budzi nasz pradawny instynkt rozpalania ogniska i żywienia rodziny