Surfinia
Moderator: wika001
-
- Aktywny
Re: Surfinia
Wiesz, co jeśli chodzi o odbarwienia na liściach to obstawiałabym, że chodzi o odczyn podłoża.
Odpowiedni odczyn dla surfinii to gleba kwaśna i próchnicza, przy niektorych gatunkach nieodpowiedni odczyn podłoża powoduje lekką zmianę zabarwienia, ale właśnie liści, nie kwiatów.
Także nie mam pojęcia o co chodzi.
A nie masz/miałeś w pobliżu innego koloru tych kwiatów, ktore po prostu jakoś się skrzyżowały?
Bo naprawdę, ale taka zmiana zabarwienia wydaje mi się niemożliwa ze względu na jakieś czynniki zewnętrzne, oprócz pomalowania oczywiście
Odpowiedni odczyn dla surfinii to gleba kwaśna i próchnicza, przy niektorych gatunkach nieodpowiedni odczyn podłoża powoduje lekką zmianę zabarwienia, ale właśnie liści, nie kwiatów.
Także nie mam pojęcia o co chodzi.
A nie masz/miałeś w pobliżu innego koloru tych kwiatów, ktore po prostu jakoś się skrzyżowały?
Bo naprawdę, ale taka zmiana zabarwienia wydaje mi się niemożliwa ze względu na jakieś czynniki zewnętrzne, oprócz pomalowania oczywiście

Re: Surfinia
Zgłęb się proszę w artykuł dotyczący surfinii na tej stronie: http://www.e-ogrodek.pl/a/surfinie-piek ... -6538.html - na pewno znajdziesz tam wszelkie pytania jakie rodzą się przy uprawie tych kwiatów.