Pachnące białe lilie
Moderator: wika001
Pachnące białe lilie
Gdzie można kupić cebulki białych pachnących lilii - św Józefa, św. Antoniego? Żadne znane mi centrum ogrodnicze ich nie ma
jurekk
Re: Pachnące białe lilie
Uwielbiam lillie św. Antoniego - są cudowne. W jednym miejscu mogą rosnąć nawet do pięciu lat. Doskonale rosną na stanowisku słonecznym jak i zarówno w pół cieniu. Cebule sadzimy jesienią jak i zarówno wiosną bezpośrednio do gruntu. Należy przed sadzeniem dobrze wyplewić stanowisko, aby lilia mogła jak najlepiej się rozwijać.
Co do pytania odnośnie zakupu cebulek, ja znalazłam sklep ogrodniczy internetowy co oferuje cebule Lili Św. Antoniego więc Ci wklejam link. http://cebule-kwiatowe.pl/index.php?idpro=63&k=30
Co do pytania odnośnie zakupu cebulek, ja znalazłam sklep ogrodniczy internetowy co oferuje cebule Lili Św. Antoniego więc Ci wklejam link. http://cebule-kwiatowe.pl/index.php?idpro=63&k=30
Lilia św. Antoniego, lilia św. Józefa. Lilia wszystkich świętych, bo każdy św. chce ładnie przy takiej lilii wyglądać
Mam taką, a raczej miałem, bo w tym roku mi nie wzeszła i nie kwitła.
3 lata kwitła i pachniała cudownie
Jutro sprawdzę, czy to przypadkiem nie sprawka norników?.
Mam taką, a raczej miałem, bo w tym roku mi nie wzeszła i nie kwitła.
3 lata kwitła i pachniała cudownie
Jutro sprawdzę, czy to przypadkiem nie sprawka norników?.

Ostatnio tutaj http://florexpol.eu/312-lilie kupowałam lilie. Cebule naprawdę dorodne. Sklep w ogóle wart polecenia. Wcześniej też robiliśmy tam zakupy i nigdy nas nie zawiedli. Nie sprzedają tam byle czego, co później nie wyrasta.
Mnie się jednak trochę smutno kojarzą
Dlaczego? Przecież pięknie wyglądają zarówno w ogrodzie, jak i w wazonie.
-
- Zainteresowany
Być może to tylko kwestia gustu,mi osobiście białe lilie również bardzo sie podobają,pięknie wygadają w ogrodzie i wcale nie są z gatunku tych "smutnych",to kwestia aranżacji.
Lilie pewnie drogie, prawda? Ostatnio na pewno ceny poszły w górę.
-
- Początkujący
Lilie są fantastyczne, naprawdę uwielbiam te kwiaty. Zdecydowanie jedne z najpiękniejszych, zwłaszcza jeśli mówimy o kwiatach "bukietowych", które można komuś wręczyć z jakiejś okazji. Niedawno zamówiłem bukiet z lilii w NaturalChic i byłem pod wrażeniem świeżości kwiatów. Wiadomo, że lilie są bardzo trwałe, długo się trzymają w wazonie. I zapach oczywiście też jest nie do pogardzenia, bo większość pachnie pięknie - czasami aż zbyt intensywnie. Pamiętam, że kiedyś kupiłem lilię swojej mamie na urodziny i po wejściu do pokoju było czuć bardzo wyraźnie tę charakterystyczną woń.
Nie są aż takie drogie. Cena jednej cebulki to koszt około 7 złotych. W internecie jest mnóstwo ofert
wystarczy wpisać w Google 

Cześć
A kupiłaś dla mamy odpowiednie dekoracje? teraz się zbliża wigilia więc dekoracje bożonarodzeniowe są na topie i możesz to fajnie połączyć z urodzinami mamusi.
A kupiłaś dla mamy odpowiednie dekoracje? teraz się zbliża wigilia więc dekoracje bożonarodzeniowe są na topie i możesz to fajnie połączyć z urodzinami mamusi.
Kocham te lilie, dla mnie zapach idealny, mogłabym non stop miec je w mieszkaniu, jeden z pięknuejszych zapachów świata.
-
- Zainteresowany
Ja generalnie uwielbiam lilie. Cieszą oko kolorystyką i do tego pięknie pachną. Wiele odmian o różnej kolorystyce znajdziesz do kupienia . Z roku na rok sadzę w ogrodzie inne odmiany i znowu znalazłem coś, co chcę mieć w swojej kolekcji.
Niesamowicie piękne