Kalanchoe nie kwitnie
Moderator: wika001
Kalanchoe nie kwitnie
Mam juz od dawna ta roślinę w domu i niestety kwitła tylko na samym początku, teraz nie kwitnie. Bedę wdzieczna za porady:)
Re: Kalanchoe nie kwitnie
Powinno się przyciąć łodygi tuż nad pierwszą parą liści i umiescić roślinę w chłodnym (ok. 10 st. C) i jasnym, choć nie nasłonecznionym miejscu.
vel
Re: Kalanchoe nie kwitnie
Miałam ten sam problem i postanowiłam przenieść roślinę do zacienionego miejsca na około ponad 40 dni. I w końcu puściła pąki kwiatowe. Tak więc polecam przenieść do zacienionego pokoju ew. nakryć ciemnym papierowym kapturkiem. Jak nie poskutkuje Ci moja metoda, wypróbuj Kasi bo też o tym słyszałam, że tak można pobudzić Kalanchoe do kwitnienia.
Warto też wiedzieć, że kalanchole nawozimy od maja do sierpnia sierpnia tak cod wa tygodnie.
latem podlewamy kiedy wierzchnia część gleby w doniczce będzie wyschnięta zaś zimą jedynie tylko raz na miesiąc.
Warto też wiedzieć, że kalanchole nawozimy od maja do sierpnia sierpnia tak cod wa tygodnie.
latem podlewamy kiedy wierzchnia część gleby w doniczce będzie wyschnięta zaś zimą jedynie tylko raz na miesiąc.