Ogrodzenie kompozytowe
Moderator: wika001
Ogrodzenie kompozytowe
Czy możecie mi coś więcej powiedzieć o ogrodzeniu kompozytowym?
Re: Ogrodzenie kompozytowe
Już Ci piszę:
to ogrodzenie niczym ekrany dżwiękowe przy drogach szybkiego ruchu
Przepraszam, nie mogłam się powstrzymać, ale te najtańsze wersje ogrodzeń kompozytowych tak wyglądają
Ja osobiście nie wiem czy chcialabym mieć takie ogrodzenie. Owszem są naprawdę imponujące, przynajmniej niektóre, ale takie całkowite odgradzanie się od świata?
Na pewno nie zrobię tego w aktualnym miejscu zamieszkania. Musiałabym brać na to kredyt, a poza tym lubię swoje sąsiedztwo
Jednak jeśli już to naprawdę proszę o mądry wybór
Owszem wygląda to lepiej niż siatka plastikowa czy metalowa, ale jakość bywa różna 
to ogrodzenie niczym ekrany dżwiękowe przy drogach szybkiego ruchu

Przepraszam, nie mogłam się powstrzymać, ale te najtańsze wersje ogrodzeń kompozytowych tak wyglądają

Ja osobiście nie wiem czy chcialabym mieć takie ogrodzenie. Owszem są naprawdę imponujące, przynajmniej niektóre, ale takie całkowite odgradzanie się od świata?
Na pewno nie zrobię tego w aktualnym miejscu zamieszkania. Musiałabym brać na to kredyt, a poza tym lubię swoje sąsiedztwo

Jednak jeśli już to naprawdę proszę o mądry wybór

-
- Początkujący
- Kontakt:
Ogrodzenie kompozytowe nie musi mieć 2 metry wysokości i zasłaniać cały świat. Ogrodzenia kompozytowe mogą być także np. w kształcie płotu ze sztachetami itp. Kompozyt jest materiałem wytworzonym z przynajmniej dwóch komponentów, który posiada lepsze od nich właściwości. Na kompozyt drewna składają się więc mączka drzewna (od 50 do 70 proc.) i PVC. W procesie produkcji profili tworzywo łączy się cząstkami drewna i wiąże trwale z nimi. Dzięki takiej technologii powstaje materiał o solidnym i estetycznym wyglądzie drewna, mający jednocześnie pożądane właściwości tworzyw sztucznych.
Ogrodzenie kompozytowe w stylu farmerskim.
http://ogrodzenia.like.pl/

Ogrodzenie kompozytowe w stylu farmerskim.
http://ogrodzenia.like.pl/
Ogrodzenia kompozytowe tak jak kolega wcześniej napisał są bardzo rzadko 2 metrowe i przysłaniają cały świat - nie wiem skąd koleżanka wzięła takie informacje. Najlepszym sposobem na zrobienie ogrodzenia kompozytowego jest zastosowanie desek w formie sztachet - i przymocowanie ich do ogrodzenia tak jak zwykłe drewno. Z tą tylko różnicą że nie trzeba ich malować ani w jakikolwiek inny sposób odnawiać. Koszt takich ogrodzeń jest oczywiście znacznie większy niż tradycyjnych sztachet sosnowych czy innego /lepszego/ drewna natomiast łatwo policzyć jak szybko koszt takiej inwestycji się zwraca. Przyjmuje się że już przy drugim malowaniu takie ogrodzenie w porównaniu z tradycyjnym "wychodzi na 0". A potem już tylko się na nim "zarabia"
Kolejna sprawa to emisja toksycznych związków do środowiska. Pryz malowaniu jak i w trakcie użytkowania "naturalnego" drewnianego ogrodzenia do gleby przedostają się związki chemiczne zawarte w farbach i impregnatach, które zanieczyszczają glebę i powodują skrzenie środowiska. Deski kompozytowe (my je nazywamy ekodeskami) są wprawdzie wytwarzane z PCV, ale to PCV pochodzi z recyklingu butelek plastikowych, folii i innych tworzyw polimerowych. Sama ekodeska także może być poddana recyklingowi, no a przede wszystkim nie malujemy i nie impregnujemy jej chemią. W razie pytań, z przyjemnością wypowiem się w tematyce ogrodzeń z desek kompozytowych. Pozdrawiam serdecznie, http://www.ekodeski.com.pl