Czy już przesadzić do gruntu?
Moderator: wika001
-
- Aktywny
Czy już przesadzić do gruntu?
W skrzyniach na tarasie zasadziłam przed 3 tygodniami: funkie, tawułki, liliowce, dalie. Te pierwsze rosną bardzo szybko i mają już jakieś 20 cm, a dalie wypuściły już zielone kiełki. Mam pytanie - kiedy mogę bezpiecznie wysadzić sadzonki do gruntu?
Re: Czy już przesadzić do gruntu?
Był kwiecień gdy powstał post, jest październik, gdy na niego odpisuję. Wierzę, że kwiaty pięknie zakwitły, że wszsytko potoczyło się zgodnie z naturą.
Jednak tak na przyszłość, może nie dla Ciebie, ale dla każdego zainteresowanego tematem
Lepiej zaczekać do maja, jeśli prognozy pogody są optymistyczne to może długi majowy weekend wykorzystać na wsadzanie sadzonek do gruntu. Wtedy mamy marne szanse na przymrozki
Zawsze mi mówiono, że najlepiej zawsze zaczekać do przejścia pierwszych ostatnich przymrozków.
Jednak tak na przyszłość, może nie dla Ciebie, ale dla każdego zainteresowanego tematem

Lepiej zaczekać do maja, jeśli prognozy pogody są optymistyczne to może długi majowy weekend wykorzystać na wsadzanie sadzonek do gruntu. Wtedy mamy marne szanse na przymrozki

Zawsze mi mówiono, że najlepiej zawsze zaczekać do przejścia pierwszych ostatnich przymrozków.