1 kg ugotowanych buraków (umyte, obrane, ugotowane)
2 laski korzenia chrzanu
sok z 1/2 cytryny
sól, cukier
Chrzan ucieramy na tarce o drobnych oczkach albo miksujemy w blenderze. Do otrzymanej papki dodajemy buraki (utarte na tarce o drobnych albo grubych oczkach lub wcześniej zmiksowane). Przyprawiamy sokiem z cytryny, solą i cukrem.
ćwikła
Moderator: wika001
-
saba.solarz
- Aktywny

- Posty: 259
- Rejestracja: 27 mar 2011, 19:18
Re: ćwikła
dzięki za przepis, ciekawe czy wyjdzie mi dobry 
-
grzegorz_s
- Aktywny

- Posty: 130
- Rejestracja: 13 kwie 2011, 22:52
Re: ćwikła
Ja mam taki sam przepis ale jeszcze z dodatkiem papryki, co bardzo wzbogaca smak.