Tatarak w kuchni :)

Dział poświęcony kwiatom ogrodowym, doniczkowym i ciętym. Jeśli zastanawiasz się które kwiaty są łatwe w uprawie, a które wymagające, czy dany gatunek kwitnących roślin będzie odpowiedni do Twojego ogrodu, albo szukasz kwiatowych inspiracji, zapraszamy do tego działu.

Moderator: wika001

Szymon_E
Aktywny
Aktywny
Posty: 201
Rejestracja: 23 lut 2011, 23:50

Tatarak w kuchni :)

Post autor: Szymon_E »

Czy wiedzieliście, że w kuchni wykorzystuje się wysuszone kłącza tataraku, najczęściej kłącza maja formę zmieloną. Tatarak ma gorzki i korzenny smak. Przyprawę wykorzystuje się w kuchni indyjskiej i islamskiej do przyprawiania potraw słodzonych, kompotów owocowych, napojów orientalnych oraz gorzkich likierów pobudzających apetyt?

grzegorz_s
Aktywny
Aktywny
Posty: 130
Rejestracja: 13 kwie 2011, 22:52

Re: Tatarak w kuchni :)

Post autor: grzegorz_s »

To bardzo interesująca informacja, nie wiedziałem o tym

ODPOWIEDZ