1 kalafior
2 jajka
1 cebula
1 szklanka bułki tartej
2 łyżki mąki pszennej
olej do smażenia
sól
pieprz
chili w proszku
przyprawa warzywna
Kalafiora podzielić na różyczki i ugotować do miękkości z 1,5 łyżeczki soli i 2 łyżeczkami cukru. Odsączyć, drobno posiekać. Obrać cebulę, posiekać, wymieszać z kalafiorem, dodać jajka, bułkę tartą, mąkę i przyprawy. Dokładnie wymieszać. Z masy ukształtować kotlety. Smażyć na oleju na złoty kolor.
Kalafiorowe kotlety z cebulą
Moderator: wika001
Re: Kalafiorowe kotlety z cebulą
Ja też je zrobiłam, wyszły rewelacyjnie:)
-
mariolanowak30
- Aktywny

- Posty: 170
- Rejestracja: 27 mar 2011, 19:13
Re: Kalafiorowe kotlety z cebulą
Jak tak zachwalacie to chyba i ja spróbuję je zrobić:)