dezynfekcja
Moderator: wika001
dezynfekcja
Witam. Czy znacie jakiś domowy sposób na odkażenie po zimowym leżakowaniu mini szklarenki, chcę w niej posadzić warzywa nowe. Pozdrawiam
Re: dezynfekcja
Jeśli chodzi o wyłącznie domowy sposób odkażenia to serdecznie polecam gorącą wodę oraz ocet. Od lat stosowana przeze mnie metoda odkażania i jeszcze ani razu się nie zawiodłam. Można dla pewności i ja zawsze tak robię, że powtarzam co najmniej dwa razy mycie w gorącej wodzie z octem, następnie przecieram ściereczką nasączoną octem i wyparzam wrzątkiem. Wtedy mamy pewność, że nie będzie żadnych niepożądanych pozostałości po dłuższym leżakowaniu szklarenki. Tak samo robię z donicami. Ocet jest doskonały na wszystko.
-
steamartmobile
- Początkujący

- Kontakt:
Re: dezynfekcja
Witam.
Najlepszym sposobem na dezynfekcję jest mobilna myjnia parowa. Gorąca para jaka wydobywa się z dyszy zabija wszystkie drobnoustroje i w efekcie końcowym mamy sterylnie czystą powierzchnię. Poza tym mycie parą wymaga minimalnych ilości wody, która zamieniana jest w parę, a co za tym idzie wyparowuje". W efekcie czego po umyciu powierzchni nie pozostaje najmniejsza kałuża brudnej zanieczyszczonej wody. Taki rodzaj mycia jest w pełni ekologiczny, ponieważ nie stosujemy żadnych środków chemicznych oraz do mycia brudnych powierzchni jest zużywana bardzo mała ilość wody.
Pozdrawiam.
Najlepszym sposobem na dezynfekcję jest mobilna myjnia parowa. Gorąca para jaka wydobywa się z dyszy zabija wszystkie drobnoustroje i w efekcie końcowym mamy sterylnie czystą powierzchnię. Poza tym mycie parą wymaga minimalnych ilości wody, która zamieniana jest w parę, a co za tym idzie wyparowuje". W efekcie czego po umyciu powierzchni nie pozostaje najmniejsza kałuża brudnej zanieczyszczonej wody. Taki rodzaj mycia jest w pełni ekologiczny, ponieważ nie stosujemy żadnych środków chemicznych oraz do mycia brudnych powierzchni jest zużywana bardzo mała ilość wody.
Pozdrawiam.