Strona 1 z 1

fasola mung

: 29 mar 2011, 18:29
autor: irena.pak
Czy ktoś mógłby mi napisać kilka informacji na temat uprawy fasoli mung?

Re: fasola mung

: 13 wrz 2011, 16:21
autor: Suplem
Ja mam nasionka fasoli mung i robię to następująco :)
Najpierw należy dobrze opłukać nasionka i przekładamy do czystego słoika następnie zalewamy letnią i co ważne przegotowaną wodą na parę godzin. Po upływie kilku godzin wodę wylewamy, nasiona powtórnie płuczemy. Słoik nakrywam gazą i ustawiam w ciepłym miejscu np: koło grzejnika lub na grzejniku nie ustawiam słoika na działanie promieni słonecznych! nasionka kładziemy na gazie i dwa razy dziennie przepłukać należy wodą. mniej więcej po trzech do pięciu dni kiełki są gotowe do jedzenia :)
A są fantastycznym dodatkiem do kanapek, surówek oraz sałatek.