Witaj,
zgrabnie określiłeś ich smak - dziwnie smakują

dla mojego języka są po prostu niedobre...
Nie wiem dokładnie jakie mogą mieć zastosowanie oprócz dekoracyjnego
Nie wychodzę z założenia, że jeśli coś nie jest trujące to już należy to spożywać.
Myślę jednak, że może być tutaj jakaś analogia do owoców aronii, one przecież na surowo też są niedobre. Zyskują dopiero w przetworach. Można by spróbować zrobić z nich jakieś konfitury, dżemy soki, ale nie odważyłabym się tego zrobić jednoskładnikowo, jak już to użyć jako wypełniacza, np.: w połączeniu z borówkami, jagodami czy może właśnie aronią?
Mam jakieś przeczucie, że te owoce mogą być używane w przemyśle winiarskim...
Może poszukaj jakiś informacji i podziel się smakiem, jednak myślę, że nie powinno się w tym wypadku ograniczać do stron polskich
