Strona 1 z 2

Przetwory z cukinii

: 06 paź 2011, 18:24
autor: saba.solarz
co można zrobić dobrego z cukinii?

Re: przetwory z cukinii

: 22 paź 2011, 10:40
autor: wika001
z cukinii możesz zrobić mnóstwo fajnych rzeczy...np syrop, dżem,zamarynować...leczo. Bardzo lubię cukinię i cała moja rodzina uwielbia bigos z cukinii. Robi się tak samo jak normalnie tylko dodajesz cukinie no i musisz bardziej przyprawić.

Re: przetwory z cukinii

: 05 lis 2011, 20:47
autor: mlody_84
Leczo jest super, znalazłem nawet kilka przepisów:
http://www.e-ogrodek.pl/a/8076,leczo-z-cukinii

Re: przetwory z cukinii

: 28 lis 2012, 10:52
autor: anetta102
można też zrobić pyszne placki,racuchy cukinia świetnie się do tego nadaje.

Re: przetwory z cukinii

: 28 lis 2012, 10:53
autor: anetta102
można też zrobić pyszne placki,racuchy cukinia świetnie się do tego nadaje.

Re: przetwory z cukinii

: 28 lis 2012, 21:56
autor: dobryduch
Zapiekanka z cukinią i makaronem! Po prostu masakra :) Szybko, łatwo i przede wszystkim pysznie :D

Re: przetwory z cukinii

: 29 lis 2012, 11:10
autor: anetta102
tak,zapiekanka też fajna sprawa,ja dodaję do niej kolorowe warzywka,paprykę,cebule,palce lizać.jest też dosyć szybka w przyżądzeniu.

Re: przetwory z cukinii

: 18 maja 2016, 14:17
autor: mikk
A jak polecam jajecznicę z młodą cukinią :) Pycha! Ważne, żeby wybierać małe owoce - 12 centymetrów to optymalna długość :)

Re: przetwory z cukinii

: 19 maja 2016, 6:42
autor: klczma
Z cukinii są najlepsze.

Re: przetwory z cukinii

: 16 lut 2018, 15:32
autor: asianocon
Mm cukinia to bardzo wydajny owoc:) Często robię z niej leczo do słoików albo pasty do chleba. Jeżeli mam nadmiar, to również mrożę, bo wtedy mam zapas do sosów.

Re: przetwory z cukinii

: 06 mar 2018, 14:32
autor: MonikaK
Moim zdaniem najlepsze jest leczo. Uwielbiam takie zdrowe domowe przetwory. :)

Re: przetwory z cukinii

: 02 sie 2018, 12:03
autor: asianocon
Na bieżąco konsumuje.

Re: przetwory z cukinii

: 16 paź 2018, 18:37
autor: Pabilo
Ze świeżej cukinii robię zupę, placki, panieruję i smażę na oleju, sosy do makaronu..pomysłów jest mnóstwo. Na zimę natomiast marynuję tak jak ogórki, tyle że krojoną w plastry.