Strona 1 z 1

fasolka szparagowa w słoikach

: 31 mar 2011, 13:08
autor: magda_ś
Bardzo dobry i sprawdzony przepis
Fasolka szparagowa w słoikach
Fasolkę oczyścić z włókien (jeżeli są), obciąć ogonki i końce, wypłukać. Wrzucić do wrzątku w dużym garnku. Gotować od zawrzenia 7 - 8 minut. Odcedzić. Włożyc do słoików całą lub pokrojoną (ja robię w twistach) nie za ciasno. Zalać gorącą zalewą. Pasteryzować około 40 minut litrowe słoje, mniejsze trochę krócej.

Re: fasolka szparagowa w słoikach

: 31 maja 2011, 18:13
autor: mariolanowak30
A jak to podawać, z czym?

Re: fasolka szparagowa w słoikach

: 12 cze 2011, 2:31
autor: Aga_81
ja zimą robie z tego m.in fasolke po bretońsku. Pyszna